18th August 2024 at 11:48

Idag jag och Laura gick till lunchfesten med vår kompis Hattie, och henne frågade att vi ta med oss en svenska efterrätt. I lockdown oss tre ofta bakade tillsamman på Zoom, och flera gånger vi gjorde svenska tårta, kladdkaka till exempel. Därför Hattie kände att hon kan ge oss det här jobbet.

Det är till varmt till gör kladdkaka nu, därför vi tänkte om vilket kakor vi ska tar med. Den minns vi att vi åt en jättebra blåbarpej när vi besökt Konditori Lyran i Stockholm två månader sedan, med en person från älgchatten på Discord det bor i Stockholm, och vi hade fika tillsamman:

Jag och Laura åt Lyrans blåbarsmulpaj:

Så, nu vi avgjord att vi ska gjorde både pajen och vaniljsåsen för Hatties lunchfesten. Vi tittade på många recept på youtube och använt det här recept från Camila Hamid (det är också på köket webbplatsen):

Vår blåbarsmulpaj var fantastiskt! Kanske inte så snygg som den paj åt i Konditori Lyran, men jättegott, och en vinnare med folk på idags lunchfesten. Hattie hade åndå inbjudna en andra av hennes vänner att kommer, och henne var från Sverige, men had inte sa till oss! Ett test! Tack och lov henne gillade vår paj också!

Ett foto av en blåbarsmulaj i en springform på köket bord.
Ett foto av den blåbarsmulaj nu på en tallrik.
Ett foto av en skål med en bitta av blåbarsmulpaj i det.
Ett foto av en skål med en bitta av blåbarsmulpaj i det, och på paj are gul vaniljsås.